top of page

Welkom bij ZAKAT

Het woord ZAKAT betekent 'reiniging' in de vorm van verplichte aalmoezen aan de armen om een meer rechtvaardige verdeling van goederen te bereiken. We proberen kinderen te helpen door hen te ondersteunen bij hun school/studie.

 

We geven hier informatie over en aandacht aan de initiatieven (projecten) die opgestart zijn in het dorp Kelaa M'gouna in het zuiden van Marokko en in de stad Rabat, voor meer info zie menukeuze "WIJ".

Een paar keer per jaar brengen wij een bezoek aan het dorp en dit bezoek beschrijven we in onze nieuwsbrief.

Gemaakt door Safia Fadil & Karin Eugster

MAROKKO

 

Marokko is een land in het noorden van Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, grenzend aan Algerije en de westelijke Sahara.

Marokko is een onafhankelijke staat sinds 2 maart 1956. Het is een monarchie met een grondwet en een gekozen parlement. De huidige koning is Mohammed VI, die zijn vader, koning Hassan II opvolgde na zijn overlijden. Mohammed VI probeert het land langzaam te moderniseren, er worden enorm veel woningen gebouwd in steden zoals Rabat, Casablanca, Marrakech en Tanger, zodat langzaam de krottenwijken verdwijnen en bijna alle kinderen gaan naar school en ook de positie van de vrouw is flink verbeterd.

Het grootste deel van de bevolking woont ten westen van het Atlasgebergte, dat het land scheidt van de Sahara. De hoofdstad is Rabat en Casablanca is de grootste stad en het centrum van handel en industrie. Tanger is de poort van Europa naar Marokko en heeft een grote haven. Fez is de culturele en religieuze stad.

Marrakech en Agadir zijn de grootste toeristische steden van Marokko.

De meest voorkomende godsdienst is de islam, maar Marokko telt ook een klein percentage christenen en joden.Marokko heeft twee officiële talen:Arabisch en het Berbers.

Eten is in Marokko een sociaal gebeuren en een belangrijk deel van de Marokkaanse cultuur.De keuken bestaat uit een mengeling van invloeden uit de Arabische, Berberse, Spaanse, Portugese, Afrikaanse, Turkse en Joodse keukens, dit zorgde voor de diversiteit van de Marokkaanse keuken. Kruiden worden veel gebruikt, deze komen veelal uit eigen land, zoals saffraan, munt, kaneel, komijn, gember, peper en kurkuma. Couscous is het bekendste gerecht en wordt traditioneel met de hele familie gegeten, gerechten kunnen ook uit de tajine komen, kip wordt er het meest gegeten, daarnaast rundvlees en lamsvlees. De drank die het meest wordt gedronken is de groene thee met munt.

IMG_2215.JPG
lets-travel-to-morocco-africa-with-martin-dudek-3.jpg
kruik_edited.png
mei 2013 062.JPG
bottom of page