top of page

Onder de rubriek Donateurs zeggen enkele donateurs iets over zichzelf en het project wat zij ondersteunen.

 

 

Ismael Chakir : ik ben een Nederlander van Marokkaanse komaf.Geboren en opgegroeid in Amsterdam.Ik heb mogen genieten van alle middelen om mezelf te ontwikkelen hier in Nederland en ik wil graag iedereen bedanken die zo op zijn eigen manier daar een bijdrage aan heeft geleverd.Met iedereen bedoel ik o.a. Mijn buurvrouw die altijd open en gastvrij is geweest, de groenteboer die altijd zo vriendelijk is en al mijn Nederlandse vrienden die mij hebben bewezen dat het meer dan prima gaat zolang we elkaar helpen en steunen.Dit is dan ook grotendeels de rede dat ik dit een mooi initiatief vindt.Elkaar steunen en helpen maakt de wereld er alleen maar mooier van.


Rosali Steenkamer: Als vrouw in Nederland klagen wij wel eens over onze positie, maar als je het verhaal hoort over de 2 zussen, weet je direct dat wij veel geluk hebben om in Nederland geboren te zijn. Hoe vreselijk is het om afhankelijk van de giften van de mensen om je heen te zijn.Dat je altijd moet hopen dat er eten is, dat je niet naar de dokter kunt als je ziek bent omdat er geen geld is.Het kleine maandeliijkse bedrag dat ik bijdraag maakt deze vrouwen sterker, gelukkiger en onafhankelijk!

Ik hoop dat Karin en Safia nog veel  projecten zullen starten en dat er nog veel meer mensen zullen zijn die hen helpen met een financiele bijdrage hiervoor.

 

 

 

Safia Fadil : ik ben geboren in Marokko in het dorp Kelaa M'Gouna , kom uit een gezin van 8 kinderen, het is een gelukkig gezin, waar veel bespreekbaar was vooral met onze moeder. Zij was een nomaden vrouw die zeer intelligent was ondanks dat zij analfabeet was.Mijn vader was er altijd voor ons op afstand, zo hoort het in veel Marokkaanse gezinnen. In 1974 vertrok een gedeelte van het gezin naar Nederland voor gezinshereniging, omdat mijn Vader hier in Nederland werkzaam was, mijn oudste drie zussen moesten wij achterlaten in Marokko omdat zij al getrouwd waren en met de rest van het gezin hebben wij ongeveer tien jaar lang heen en weer gereisd tussen Marokko en Nederland.

In 1985, ik was toen 15 jaar ben ik voorgoed hier in Nederland gebleven, mijn ouders bleven op en neer reizen tussen Marokko en Nederland.Ik ben naar school gegaan en heb een opleiding in de zorg gevolgd, daarna nog meerder opleidingen gevolgd en ben nu werkzaam als persoonlijk begeleider in een tehuis voor verstandelijk gehandicapten. Woon in Amsterdam en heb een prachtige zoon en dochter, ik doe graag mee aan dit project omdat het echt iets oplevert.

 

Riet de Wit: Dit is een project naar mijn hart. Kleinschalig en persoonlijk .En je weet zeker, dat het geld op  de goede plaats komt. Daarom doneer ik graag hieraan. Veel succes!!!

Mirjam Kleijn: Een heel mooi initiatief in Marokko,waarvan ik zeker weet dat het maandelijkse bedrag ook echt goed besteed wordt en laten we eerlijk zijn , zo een klein bedrag per maand mis je eigenlijk niet eens.

 

Nadia Amgoun: Wat fijn dat dit initiatief zich inzet voor de mensen in Marokko die het minder goed hebben.Ik ben zelf Nederlander van Marokkaanse komaf en ben in het dorp geweest en heb zelf gezien dat hulp hard nodig is.Een mooi initiatief om zo de mensen te helpen en ze een betere toekomst te bieden en met succes.

Henny de Wit: Een druppel op de gloeiende plaat lijkt het soms, omdat er zovelen zijn die nog niet geholpen worden.Toch doe ik heel graag mee aan deze projecten in Marokko.Het verhaal van Fatima en Zohra laat zien wat het met je doet als die druppels op jou terecht komen, dat maakt een wereld van verschil.Heel blij ben ik met de projecten die Karin en Safia op willen zetten voor de kinderen, het zijn tenslotte de kinderen die de toekomst van een land bepalen.

 

Mohamed Oulahcen: Een goede organisatie die zich inzet voor de kansarme mensen in Marokko.

Het land zelf doet misschien nog niet genoeg voor deze kansarme mensen, dus zijn er in deze tijd organisaties nodig die deze mensen ondersteunen.Mede dankzij Karin is er een organisatie opgericht die deze mensen helpt en gebleken is met succes, daar ben ik als Nederlander van Marokkaanse komaf heel trots op.Ik hoop dat er in de toekomst veel meer mensen zich bezig gaan houden met zulke projecten.

DSCF5177.JPG
bottom of page